Kies uit 200+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Antwerpen
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Vlaamse Inburgeringscursus in Antwerpen

Details over dit uitje

De Vlaamse Inburgeringscursus is een leuk groepsuitje, bedrijfsuitje of familie-uitje van Antwerpen Excursies, tijdens dit arramgement leert u Antwerpen heel goed kennen.

Het is vanzelfsprekend dat het Antwerps dialect is goed te vertalen is, maar dan moet u wel les hebben gehad van een Antwerpse expert om zo begrip te krijgen voor de subtiele Vlaamse verbasteringen en spreekwoorden. Iedereen kan feesten op z’n Belgisch, maar het is ook handig als u een bolleke kan bestellen in de taal van het Antwerpse volk.

U start met een rondleiding in het centrum van Antwerpen zodat u de stad leert kennen, vervolgens krijgt u les van een doorgewinterde expert, die het dialect perfect weet te illustreren met leuke anekdotes en grappige bewoordingen. Hij laat u eerst een beetje praten, zingen en tot slot mopperen als een echte Antwerpenaar! Nu heeft u vast al een beetje de Vlaamse taal onder de knie, maar u kunt niet wachten om dat natuurlijk ten gehore brengen, daarom staat er een accordeonist voor u klaar die u gaat begeleiden met de leukste Belgische chansons in een leuk cafeetje.

13.30 – 15.30 Rondleiding

Deze inburgeringscursus start met een stadswandeling over onder andere de mooie pleinen en door de pittoreske straten en steegjes van Antwerpen. Stiekem luistert u al een beetje naar uw gids die een prachtig accent heeft, daar kunt u alvast de taal een beetje opsnuiven, de lokale gewoonten en etalages bestuderen en de teksten op de gevelstenen en monumenten ontcijferen. Uw gids weet van alles over de stad te vertellen.

15.30 – 17.00 Cursus plat Antwerpens

Vervolgens duikt u met z’n allen een echt typisch Antwerpens Café in, waar u uiteraard eerst iets drinkt en aansluitend een spoedcursus Antwerps gaat volgen. Wat zeg ik tegen een bloedmooie vrijgezelle Antwerpse schone (m/v), hoe bestel ik een drankje en hoe wijs ik een Duitse toerist de verkeerde weg? Onze Antwerpse expert gaat u dit allemaal leren.

17.00 – 18.00 Smartlappen zingen

Na deze taalcursus gaat u in het Vlaams meezingen met een aantal authentieke Belgische liedjes, op de klanken die onze accordeonist uit zijn instrument tovert, uiteraard onder het geniet van een lekker bolleke! Santé!

Inclusief:
  • Vakkundige gids (échte Antwerpenaar met jarenlange ervaring)
  • Pauze in typisch Antwerpens café
  • Enthousiaste begeleiding
  • Locatie hartje Antwerpen
  • Accordeonist
  • Tekstboekjes
  • Diploma
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Voordelig drankarrangement:

Voor maar € 8,50 per persoon per uur (excl. BTW) kunt u al gebruik maken van ons speciale drankarrangement, waarbij u onbeperkt kunt genieten van bier, fris, huiswijn, koffie en thee. Op deze manier hoeft u niet steeds een drankje af te rekenen en komt u achteraf niet voor een verrassing te staan.

Het minimaal aantal deelnemers voor deze Antwerpse Excursie kunt u natuurlijk ook geheel zelf bepalen, mits u bereid bent voor het minimale aantal personen te betalen dat op deze pagina staat aangegeven.

Antwerpen Excursies organiseert elk arrangement op maat! Wilt u de volgorde van deze specifieke excursie veranderen, een onderdeel los boeken of een andere tijdsschema aanhouden? Bij ons is alles mogelijk!

Bekijk ook onze tientallen andere gezellige arrangementen en uitjes in Antwerpen.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan